ETRO toamna/iarna 2009/2010

in


 
Colectia pentru toamna/iarna 2009/2010 semnata Veronica Etro ar avea ca tema “East meets West” cu o tenta vintage. Imprimeurile formate dintr-o paleta bogata de nuante, alaturi de franjuri, blanuri, si lame auriu alcatuiesc o linie vestimentara purtabila, piese clasice, puternice: fusta creion, pantaloni cu pliseuri si bluze din matase. Nuantele metalizate au fost temperate de croiul perfect al fustelor si blazerelor sau de pulovere simple din mohair. Rochiile lungi cu deja faimoasele imprimeuri Etro au fost completate cu coliere declarative realizate din metal si franjuri.


Totul ne aduce aminte de opulenta Bizantului, care se spune ca ar fi sursa vizuala de inspiratie a acestei colectii. Noua romanilor ne este cu mult mai la indemana sa folosim influentele imperiului otoman sau bizantine, deoarece avem o pagina de istorie in care mostenirea bizantina este evidenta mai ales in vestimentatie.

  
Accesoriile colectiei – coliere si curele – evoca penele din aripile ingerilor vazute pe icoanele bizantine, iar imprimeurile patchwork evoca nuantele “condimentate” ale covoarelor turcesti.

 
Etro este in fiecare sezon una din colectiile mele preferate, extrem de unitara si surprinzatoare prin detalii, nuante, imprimeuri si accesorii.


Sursa fotografii: style.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

This entry is filed under .

You can also follow any responses to all entry through the RSS Comments feed.

Blog Widget by LinkWithin